Hoera hoera de fermenteerwinkel is geopend!

Maar eeuuuh wat is fermenteren eigenlijk?

Fermenteren is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een product te maken*. Denk hierbij aan yoghurt, crème fraîche, trassi maar ook kaas & bier. Fermenteren is al een eeuwenoude productiemethode en zorgt voor smaakvolle producten!

Waarom zou ik zelf willen fermenteren? Ik koop het wel in de supermarkt

Zelf fermenteren is goedkoper & veel lekkerder! Bovendien is fermenteren erg makkelijk & leuk om te doen. De fermenteerwinkel is de plek om alle spullen te kopen die je nodig hebt om te kunnen fermenteren. Daarbij vind je op deze website allerlei recepten, veelgestelde vragen, het starterspakket en natuurlijk het forum waar je je mede fermenteerders om tips kan vragen. Op termijn gaat de fermenteerwinkel ook workshops organiseren.

Wat doet de fermenteerwinkel?

De fermenteerwinkel is opgericht omdat wij wilden fermenteren maar niet wisten wat we nodig hadden en belangrijker nog waar we de benodigde spullen konden kopen voor een goede prijs. Wij vinden fermenteren leuk en denken dat heel veel mensen dat met ons vinden. En voor fermenteren geldt; goed gereedschap is de helft van het werk. Vandaar dat wij hier op deze plek, in een winkel alle fermenteer benodigdheden willen aanbieden. Zodat je snel aan de slag kan met goed materiaal.Heel veel plezier en succes!!!

* Bron voedingscentrum – www.voedingscentrum.nl