Voordelen van fermenteren

Fermenteren klinkt leuk maar is tijdsintensief waarom zou ik er eigenlijk aan beginnen? Nou de voordelen zijn legio! Voedzo heeft ze op een rijtje gezet ….

Wat zijn nu die voordelen van fermenteren?

  • Probiotica: het bevat massa’s natuurlijke probiotica die erg geliefd zijn in je darmen. En een goede darmflora is weer een beste basis voor een goede gezondheid.
  • Smaak en structuur: door fermentatie krijg je van simpele basis (natuur) producten weer hele nieuwe, smaakvolle fantastische producten. Het brengt dus variatie
  • Fastfood: als je eenmaal wat dingen gemaakt hebt en je koelkast gevuld hebt, is het supergezond fastfood. Je kunt goed gefermenteerd eten eeuwig bewaren (niet echt, dat is overdreven, just saying).
  • Beter verteerbaar: gefermenteerd eten blijkt voor velen beter verteerbaar te zijn.
  • Bewaren! Je kunt bijvoorbeeld groenten heel lang bewaren op deze manier. Handig bij een overproductieve moestuin.
  • Goedkoop: het is gewoon lekker goedkoop gezond eten.
  • Variatie: het brengt nieuwe variatie in je keuken, gerechten en snacks. Variatie is leuk.
  • Vitamine K2: vitamine K2 zit onder andere in gefermenteerd eten en is een erg belangrijke vitamine (wat jarenlang onderschat is). Zo verdenken wetenschappers ervan dat vitamine K2 de kans op hartziekten, bontontkalking, artritis en sommige vormen van kanker verminderd.